Over mij en mijn tekeningen

Ik ben Erna Sanders, geboren op 25 juni 1957 in Neede.

Na wat omzwervingen ben ik met mijn gezin uiteindelijk in de binnenstad van Amersfoort neergestreken. De prachtige historische omgeving, de kunst en cultuur, de muziek, het uitgaansleven, maar vooral alle heerlijke vrienden en interessante mensen, maken dat ik hier waarschijnlijk nooit meer weg wil.

Tekenen zit in mijn bloed; ik geloof dat ik met een potlood in mijn hand geboren ben. Als kind verwerkte ik alles wat ik meemaakte, bedacht, voelde en fantaseerde in tekeningen. Later heb ik diverse cursussen gedaan (schilderen, etsen, boetseren, zeefdrukken, aquarelleren) en jarenlang portret- en modelgetekend bij een kunstenaarsclub in Wijk bij Duurstede. Maar voor het merendeel ben ik autodidact.

Er zijn ook perioden geweest dat tekenen wat meer naar de achtergrond raakte. Ik werkte in het onderwijs, moederde met hart en ziel, had (en heb) veel andere bezigheden en liefhebberijen. Twee jaar besteedde ik aan het opknappen van ons huidige huis. Nu heb ik me weer vol enthousiasme op het tekenen toegelegd.

Mensen vind ik het allerleukste en interessantste onderwerp. Ik streef ernaar in portretten iets van iemands 'ziel' te vangen en elke tekening iets unieks en eigens te geven. Modeltekeningen zijn wat anoniemer. Het menselijk lichaam is als een landschap, met interessante, spannende of ontroerende lijnen en vormen. Daarbij gaat het niet om wat algemeen als een 'mooi' lichaam wordt ervaren; schoonheid zit in zoveel dingen; mager of dik, groot of klein; alles kan een mooie of boeiende tekening opleveren.

Ik hoop dat wat je op deze site ziet, aanleiding is om contact met mij op te nemen. Zomaar, geheel vrijblijvend, of voor een opdracht.

Hopelijk tot ziens!